Onze gemeente is groot en heeft veel leden die verspreid wonen over heel Meppel. We weten dus niet automatisch hoe het met iedereen gaat. Maar als er iets speelt, willen we heel graag naast je staan. Daarom werken wij met het systeem van pastoraat op afroep. Dit betekent dat je zelf aan ons moet doorgeven of je contact met iemand van de kerk wilt. Als je te maken hebt met zaken van leven of dood, ziekte, scheiding of als je gewoon graag af en toe een gesprek wilt met iemand, dan kun je bellen of mailen met de coördinator van jouw wijk. Zij regelt dan dat een contactpersoon, ouderling of predikant contact met je opneemt. Omdat we zo groot zijn hebben we onze gemeente opgedeeld in 6 wijken. Elke wijk heeft een eigen coördinator. In het kerkblad kun je vinden wie jouw coördinator is en hoe je haar kunt bereiken. Op deze website kun je onder het kopje “Dienen” vinden wie jouw coördinator is.

Pastoraat betekent vooral omzien naar elkaar. Als je denkt dat een mede gemeentelid in jouw omgeving behoefte zou kunnen hebben aan pastoraat kun je dat ook melden bij de coördinator.
* Contactpersonen zijn over het algemeen mensen die bij jou in de wijk wonen en die op verzoek bij je op bezoek kunnen komen.
* Ouderlingen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. Er zijn in totaal 4 categorieën.

Voor de jongeren onder de 25 jaar zijn er 2 jeugdouderlingen. De overige mensen zijn ingedeeld in de leeftijdscategorie  25-50, 50-75 en 75 jaar en ouder. Wil je meer informatie over een specifieke leeftijdscategorie, klik dan op de bijbehorende onderstaande button.

Zoals gezegd willen we ook met liefde betrokken zijn bij moeilijke en verdrietige momenten zoals ziekte, scheiding en overlijden maar het kan ook zijn dat je graag in gesprek wilt over andere levensvragen. Neem in deze gevallen contact op met de predikant of de coördinator van het wijkteam en deze zullen jullie op alle mogelijke manieren proberen te helpen.