Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Bereikbaarheid de Samenstroom

Voor fietsers en wandelaars levert dit geen problemen op maar met de auto is het een ander verhaal.
Op de zondagochtenden mogen zonder ontheffing personen en goederen worden afgezet bij het kerkelijk centrum. Daarna moet de auto elders geparkeerd worden. Dit geldt ook voor activiteiten die door de week ’s morgens voor 11.00 uur en ’s avonds na 18.00 uur plaatsvinden. Op zondagen en alle avonden van de week vanaf 18.00 uur, m.u.v. koopavonden, is parkeren in de naastgelegen Parkeergarage gratis. De Samenstroom is bereikbaar via het Prinsenplein. Deze begint bij Scapino.
Over het tijdstip tussen 11.00 tot 18.00 uur hebben we met de Gemeente helaas nog geen overeenstemming bereikt.

Waar kan ik mijn fiets kwijt
Wij zijn erg blij met veel bezoekers bij onze diensten. Dit betekent meestal ook veel fietsen en dus wordt dit ook niet als hinderlijk ervaren. Toch zou het mooi zijn als de fietsen zoveel mogelijk achter het kerkelijk centrum geplaatst worden. Hierdoor oogt het aan de voorkant minder rommelig en houden de chauffeurs voor kerkvervoer de nodige ruimte om bij de ingang te komen. Geruime tijd was het niet mogelijk om op het achter terrein te komen maar alle obstakels zijn inmiddels verwijderd en het terrein is opnieuw ingericht en biedt ruimte voor fietsen.

Papa/ mama – café

Het papa/ mama – café van 6 mei zal niet doorgaan vanwege de meivakantie.

Vrijdag 20 mei is er weer papa/mama-café. Hanneke en Lauren zullen in elk geval aanwezig zijn, dus Lauren kijkt uit naar leuke speelmaatjes! We hopen veel ouders te ontvangen in de oppasruimte van de Samenstroom (vanaf 9:30 uur). Koffie, thee en speelgoed worden geregeld!

11 juni EO jongerendag

Ga jij ook mee naar Rotterdam? Op 11 juni is er na twee jaar weer een EO jongerendag. Met leeftijdsgenoten een onvergetelijke dag vol muziek, show en inspirerende verhalen beleven. Je ontdekt (opnieuw) dat God van jou houdt. Ervaar hoe krachtig jij bent dankzij je woorden door het thema: SPEAK LIFE
Wil je meer weten over de EO jongerendag? Kijk eens op YouTube: EO jongerendag 2019 of kijk op de site: beam.eo.nl/evenement/eo-jongerendag

Leeftijd vanaf 12 jaar. We kijken nog even organisatorisch hoe we er naartoe gaan.
Misschien met andere kerken van Meppel met een touringcar.
Geef je op in je app van Follow Me / Fundament / 17+ jongeren of via jeugdwerk@pgmeppel.nl.

Kosten: gratis (tickets worden betaald vanuit de kerk)

Lunch voor liefhebbers

Op donderdag 5 mei wordt weer de lunch voor liefhebbers georganiseerd. Het bleek een leuke gelegenheid om onder het genot van soep en een broodje elkaar te ontmoeten.

Wilt u ook meedoen, dan kunt u zich tot uiterlijk maandag 2 mei per mail opgeven via lunch@pgmeppel.nl (we moeten immers weten voor hoeveel mensen we de lunch moeten organiseren.
We vragen een kleine vrijwillige bijdrage van €2,50 per persoon

Actie Oekraïne Goffe en Mascha Hoogsteen

Even lijkt onze wereld stil te staan. Tot ieders verbazing is oorlog in Europa een feit. Angstvallig kijken we toe hoe Oekraïne vecht voor zijn voortbestaan. Dagelijks zijn we getuige van bombardementen, beschietingen en veel ander leed dat onschuldige Oekraïners wordt aangedaan. Massaal slaan de inwoners van het land op de vlucht. Zij zoeken veiligheid in binnen-en buiten land. De nood is hoog en om deze reden vragen wij uw hulp! 

Een aantal gemeenteleden hebben acties op touw gezet om Oekraïner te helpen. A.s. zaterdag gaan 2 transporten op weg. Goederen kunnen nog ingeleverd worden tot a.s. vrijdag 4 maart 21.00 uur. Wat er nodig is en waar je het kunt inleveren, lees je hier:

Doopvont

Op 25 februari 2022 werd het nieuwe doopvont voor De Samenstroom gemaakt in Nationaal Glasmuseum en Glasblazerij te Leerdam
door meesterglasblazer Gert Bullee. In het filmpje is ‘de geboorte van het doopvont’ te zien.

Week van het gebed

Deze week is het internationale Week van Gebed. De samenwerkende kerken in Meppel (Missie in Meppel) hebben een gevarieerd programma opgesteld. Afhankelijk van het aantal bezoekers zijn de bijeenkomsten binnen of buiten (ivm de coronamaatregelen). Van harte uitgenodigd! Klink hieronder op de foto of ga naar www.missieinmeppel.nl voor meer info. Welkom! 

Fund@ment

Zondag 9 januari was er Happen en Trappen voor Fund@ment. De deelnemers fietsten in tweetallen langs alle adressen van de leiding en kregen daar iets te happen (of te drinken) en iets te verhapstukken want er moesten puzzels opgelost worden of opdrachten uitgevoerd. Heel erg leuk. En de leiding wenst iedereen een gelukkig 2022. Zie sfeerimpressie