Persbericht voor nieuwsbrieven kerken en gemeenten in Meppel

Kleding-inzamelactie voor de asielzoekers op de boot in Meppel

Beste gemeenteleden,

Vanuit de COA kwam er een hulpvraag naar het Leger des Heils voor de asielzoekers op de boot aan de Paradijsweg. Nu het steeds kouder wordt, blijken veel van deze mannen geen of weinig winterkleding bij zich te hebben, vandaar de vraag richting het Leger des Heils. De buurthuiskamer met winkel aan de Havenstraat heeft echter weinig winterkleding voor mannen.

Via Missie in Meppel bereiken we veel kerken in Meppel en hebben we snel een inzamelactie opgezet om het Leger des Heils hierin te helpen.

Wat kunt u inbrengen?

Er is behoefte aan lange broeken, truien, sweaters, shirts en winterjassen voor mannen in maat S, M of L, niet groter. Uiteraard moet het heel en schoon zijn.

Sokken en ondergoed mogen erbij, maar dan wel nieuwe. Handschoenen, mutsen en sjaals zijn ook welkom. Zo mogelijk brengen in een bigshopper of grote tas, die we dan weer kunnen meegeven aan de mannen.

U kunt dit zondagochtend 12 december inleveren in de kerk die u bezoekt.

Of brengen op maandagavond 13 december tussen 18.30 en 20.30 naar het Leger des Heils, Havenstraat 13-15 in Meppel.

Hier wordt het gesorteerd en opgehangen en kunnen de mannen op zaterdag 18 december komen ‘winkelen’. Hiervoor is een goede uitgiftemethode bedacht.

Voor die zaterdag zoeken we nog wat vrijwilligers om 1 à 2 uur te helpen en er een mooie activiteit van te maken. Opgeven bij Sarien Horinga, zie onderstaand telnr. en mailadres.

Laten we de mannen in een koude, onzekere tijd letterlijk en figuurlijk onze warmte geven!

Voor meer info kijk op www.missieinmeppel.nl ,

mail naar s.horinga@legerdesheils.nl of bel of app naar 06-25067697