De programmaonderdelen zullen ook aangekondigd worden in ons kerkblad Gaandeweg. Voor niet regelmatig terugkerende activiteiten zal om aanmelding voor deelname gevraagd worden; dit is voornamelijk van belang voor de voorbereiing van de ruimte en het verzorgen van koffie/thee e.d. Wij hopen dat u wilt aanleren om u aan- dan wel af te melden.

Aanmelding voor de diverse onderdelen zien wij graag zo spoedig mogelijk via bij voorkeur deze website of Facebook (Wijkgemeente-Stad-en-Landen of Erfdeel) en vul het digitale aanmeldingsformulier in. Wanneer u daarvan geen gebruik kunt maken, kunt u zich ook aanmelden via e-mail of elefoon bij de genoemde coördinator of gespreksleider van de betreffende activiteit.

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Martin Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze haast mythische gebeurtenis en de uitwerking hiervan, wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie en van wat we nu "protestantisme" noemen: een vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld heeft veranderd.
Het vorige seizoen hebben onder grote belangstelling de themabijeenkomsten plaats gevonden over "Martin Luthers levensloop, hoogte- en dieptepunten"en "Rechtvaardiging door het geloof"en de doorwerking daarvan in de protestantse traditie.
 Er zijn nog twee voorbereide themabijeenkomsten, die bij deze cyclus horen. Voor de laatste avond kan een kleine bijdrage / toegangsprijs gelden.

Nadere informatie volgt in Gaandeweg.

De Grote Orgelmis, Martin Luther en Johannes Sebastiaan Bach, concert en leerhuis; met medewerking van  Mannes Hofsink en de Cantorij.


Datum: dinsdagavond 31 oktober 2017
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Grote- of Mariakerk


Coördinatie:
 Ds. W. Sarolea, 0522-474672, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Ds. C. Huisman, 0522-254700, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden. Wanneer u daarvan geen gebruik kunt maken, kunt u zich ook aanmelden via e-mail of telefoon bij de coördinator.

Coördinatie: Ds. W. Sarolea, 0522-474672, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Data: enkele vrijdagavonden, wordt nader bepaald, zie Gaandeweg
Tijd: 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur
Plaats: in overleg

Gemiddeld eenmaal per drie à vier weken komen wij op een vrijdagavond bij elkaar om gesprekken te voeren over onderwerpen op het vlak van geloof, bijbel, kerk en wereld.

Klik hier om u aan te melden. Wanneer u daarvan geen gebruik kunt maken, kunt u zich ook aanmelden via e-mail of telefoon bij de coördinator.Evenals het vorige seizoen zullen het najaar en voorjaar ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd. De deelnemers waren zeer te spreken over deze vorm van ontmoeten: aan de hand van een inleiding op een thema met elkaar in gesprek gaan. Deze bijeenkomsten zijn in de plaats gekomen van de Buurtgesprekken. De data, locatie en de thema's zult u te gelegener tijd kunnen lezen in Gaandeweg en op de website.

Coördinator: Ds. S. Sijtsema, 06 305 61 556, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ook dit seizoen zetten de drukke 30-ers hun bijeenkomsten voort. Hoe vaak dat zal zijn, bepalen zij onderling tijdens de eerste bijeenkomst. 
De gesprekken zullen niet alleen gaan over zaken als hoe combineer je relatie, gezin, werk, hobby, en sociale contacten, maar zeker ook over kerk en geloof in het drukke bestaan van 30-ers. 

Iedereen is van harte welkom, ook als je vorig seizoen niet meegedaan hebt.

Graag aanmelden vóór 1 oktober. Klik hier om u aan te melden. 

Data: eerste avond: in onderling overleg ergens in oktober/november 2017.
Tijd: wordt nader bepaald, duur ± 1,5 uur.
Plaats: wordt nader bepaald, kom maar met een goed voorstel.

Login

Laatste preken