Verplaats je eens een avond in een persoon uit de Bijbel en beleef zijn/haar leven en keuzes mee

Ook dit najaar worden er weer 3 avonden bibliodrama georganiseerd onder leiding van Tjimmie van der Wal. Hieronder een uitleg van wat Bibliodrama precies inhoudt.
Bibliodrama is een bijzondere manier van omgaan met een Bijbeltekst/verhaal. Het gaat in deze vorm om zelf ‘ervaren’. Je stapt in het verhaal om te ontdekken dat je je daar met alle menselijke gevoelens en vragen in terug vindt.
Biblio staat voor ‘bijbel/boek’ en drama is minder dramatisch dan het klinkt want het betekent van binnenuit, ‘in beweging komen’, zelf een plek innemen in het verhaal. We lezen en verkennen een tekst om dichter bij de betekenis van dat verhaal en de personen te komen; in wie herken je misschien iets van je eigen leven? We kiezen zelf een plek in dat verhaal, we gaan als het ware ‘wonen’ in dat oude verhaal en ervaren wat het zegt over ons eigen leven. Dan blijkt dat die oude verhalen een schat aan levenswijsheid, herkenning en geloof in zich dragen dat tijdloos is!
Het Bijbelverhaal en het eigen levensverhaal, het verhaal van God en het verhaal van mensen komen met elkaar in verbinding.
Omdat we het verhaal ook praktisch uitwerken is het wenselijk dat we open kunnen staan voor onze eigen innerlijke levens- en geloofservaringen en dat van de medespelers.

Data: donderdag 26 september, donderdag 10 oktober, donderdag 24 oktober
Plaats en tijd: 19.30 in Trias

Omdat bibliodrama maar met 8 tot 12 deelnemers gespeeld kan worden, betekent dit dat het aantal aanmeldingen beperkt is. Je kunt je hiervoor tot 25 september aanmelden bij Jelly Koot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 57584340. Het is overigens niet verplicht alle avonden te volgen, maar het is wel aan te raden.

De programmaonderdelen zullen ook aangekondigd worden in ons kerkblad Gaandeweg. Voor niet regelmatig terugkerende activiteiten zal om aanmelding voor deelname gevraagd worden; dit is voornamelijk van belang voor de voorbereiing van de ruimte en het verzorgen van koffie/thee e.d.

Aanmelding kan over het algemeen via e-mail of telefoon bij de genoemde coördinator of gespreksleider van de betreffende activiteit.

Deze groep komt ongeveer 1 x in de 3 weken bij elkaar.  Een bijbelgedeelte vormt het uitgangspunt voor de gesprekken over geloof en leven. Er wordt gewerkt met een boekje dat een goede handleiding vormt voor de avonden. De groep bestaat voornamelijk uit 45+.

Data:    1 x in de 3 werken op woensdagavond
Tijd:     20 uur – 21.30 uur
Plaats:  Trias
Coördinatie: 
Els Eshuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Janet van der Molen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenals het vorige seizoen zullen het najaar en voorjaar ontmoetingsbijeenkomsten  worden georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn in de plaats gekomen van de Buurtgesprekken.
De data, locatie en de thema's zult u te gelegener tijd kunnen lezen in Gaandeweg en op de website.

Gemiddeld eenmaal per drie à vier weken komen wij op een vrijdagavond bij elkaar om gesprekken te voeren over onderwerpen op het vlak van geloof, bijbel, kerk en wereld.
Data: enkele vrijdagavonden, wordt nader bepaald, zie Gaandeweg
Tijd: 20.00 uur - ± 22.00 uur
Plaats: in overleg
Coördinatie: Siebe Sijtsema, 06-30561556, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Login

Laatste preken