In de jaren 50 opgericht door Be Hollander, toen nog een kinderkoor en meisjeskoor, later een kerkkoor. Van 1953 -1998 onder bezielende leiding van Nico Verrips werd het de cantorij.
Toen Nico Verrips stopte, ging de leiding over in handen van Klaas Stok en na zijn vertrek naar Zutphen is Mannes Hofsink benoemd als cantor –organist.

De hoofdtaak van de cantorij is: het meewerken aan de erediensten. Zo helpt de cantorij bij het aanleren van nieuwe liederen. Bij de introductie van het komende nieuwe liedboek zal dat uiteraard ook regelmatig het geval zijn. Ook bij vespers vervult de cantorij een prominente rol.

Hier voert de Cantorij het bekende lied van Huub Oosterhuis uit:   (druk op de groene 'play' knop).

In het kader van ”De Kerk Zingt” worden er enkele malen per jaar op de zondagmiddag kerkmuzikale concerten georganiseerd. Deze worden door de eigen cantorij uitgevoerd, maar ook worden andere koren en ensembles uitgenodigd.

In de tientallen jaren van haar bestaan heeft de cantorij meerdere malen contacten gehad met andere koren, niet alleen in ons land, maar ook in Duitsland en Frankrijk. Onvergetelijke ontmoetingen, waarbij ook de onderlinge band van de koorleden werd verstevigd. Momenteel is er een uitwisseling met de cantorij van Zeerijp/Loppersum uit de provincie Groningen.

Een ieder die graag zingt en kerkmuziek een warm hart toedraagt, is hierbij van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen. Deze repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19.30u.- 21.30u.in de Grote -of Mariakerk. Wellicht slaat de vonk over! Aan de sfeer zal het niet liggen, want die is altijd uitstekend.

De Meppeler cantorij zou graag nieuwe leden willen verwelkomen, m.n. bassen en tenoren.
Kom eens langs en overtuig u!

U kunt contact opnemen met: Mannes Hofsink, cantor-organist
Telefoon: 0522-240333

Secretariaat: dhr. A. van den Hoek, 0522-270308, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

CantorijKerk

 

 Mannes

 

Psalm124 

 

CantorijAllemaal

 

 

 

 

Login

Laatste preken