voedselbank

Actie Diaconie voor Voedselbank

 

Armoede kan iedereen treffen: ouderen, jongeren, alleenstaanden of gezinnen met kinderen. Het overkomt hoogopgeleiden net zo goed als kansarme mensen. In Nederland leeft een (nog steeds) toenemend aantal mensen in armoede. Dit komt door werkloosheid, gezondheidsproblemen, scheiding, schulden of door andere oorzaken. Vaak stapelen de problemen zich op waardoor het steeds moeilijker wordt om de maand rond te komen.

De Stichting Voedselbank Zuidwest-Drenthe wil de gevolgen van armoede in deze regio helpen bestrijden. Zij gaan verspilling van voedsel tegen door dit in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die onder de armoedegrens leven. De Voedselbank geeft noodhulp aan huishoudens die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sinds de coronacrisis doen meer mensen dan ooit een beroep op hulp van de Voedselbanken. Mensen die toch al moeite hadden de eindjes aan elkaar te knopen verloren (een deel van) hun inkomen, waardoor rondkomen niet meer lukt. Tegelijkertijd is er bij de Voedselbank steeds vaker een tekort aan producten die in de pakketten worden verstrekt.

Gelukkig zijn er, juist in deze tijd van het jaar, verschillende acties om de Voedselbanken in Nederland te ondersteunen.
Vanuit de Diaconie denken we dat we, als Protestantse Gemeente Meppel, de Voedselbank in de onze gemeente in de aankomende periode kunnen helpen. Vele kruimels maken immers ook een brood! Daarom hebben de maand november uitgeroepen tot inzamelingsmaand voor de Voedselbank. Met elkaar gaan we zoveel mogelijk spullen inzamelen waar een tekort aan is. Dit zijn met name de lang houdbare producten op het volgende lijstje:

$1·        Thee

$1·        Blik of pak soep (groenten- en kippensoep)

$1·        Rijst

$1·        Pasta

$1·        Macaroni kruidenmix

$1·        Pot saus voor macaroni en pasta

$1·        Pakje droge soep

$1·        Blikjes vis

$1·        Waspoeder

 

Dus: duik allemaal in je voorraadkast, of koop in de supermarkt wat extra en neem dat in november mee naar de kerk als je je hebt aangemeld voor een dienst, óf breng het langs op één van de inzamelingsadressen. Kijk even goed hieronder naar dagen en tijden.

De diensten waarbij er producten worden verzameld zijn op 8, 15, 22 en 29 november. Er zal een herkenbare doos in de hal van de kerk staan waar de producten ingelegd kunnen worden.

Bij de inzamelingsadressen staat op de aangegeven dag en tijd ook een doos waar de producten ingelegd kunnen worden. Dit alles ‘corona-proof’, fysiek contact is niet nodig.

De momenten van inzamelen zijn in de weken 46, 47 en 48.

Op 29 november sluiten we deze actie af, laten we met elkaar zorgen voor een mooie opbrengst. Helpen jullie mee?
Van elkaar, voor elkaar!

Inleveradressen:


Oosterboer

Alyanne en Arjan Grooteboer
Biezenveld 34

Maandag tussen 17.00-19.00 uur

 

Centrum

Renske Gijberts
Randweg 124

Maandag tussen 17.00-19.00 uur


Berggierslanden

Klaas Anne Huisman
Jol 6


Meppel Noord

Erica Dokter
Nicolaas Maesstraat 23

Woensdag 17.00-19.00 uur

Login

Welkom

PG Meppel is de Protestantse gemeente in Meppel. Een open en actieve geloofsgemeenschap.

Onze gemeente kent twee wijkgemeenten. Te weten Stad en Landen en Het Erfdeel

 

Wilt u iets met ons delen? Dat kan via 'Contact' of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

 

Stadenlanden